Taneco heeft dé oplossing voor aardappel- en groenteverwerkers om op een eenvoudige, compacte én financieel aantrekkelijke wijze het waswater te recyclen. De Taneco Agri WWT installatie behandelt waswater en bespaart tot 95% water.

Waterstromen van 10 tot 100 m3/h, die afkomstig zijn van het wassen van aardappelen of groenten, worden behandelt. Het systeem is opgebouwd in twee op elkaar gestapelde 20ft containers, daardoor is er minder dan 20m² ruimte nodig om de installatie te plaatsen.

De Taneco Agri WWT is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
– Circulatie classifier
– Zand recovery systeem
– Slib classifier
– Slib ontwateringssysteem

Het proces
De unit is voorzien van aansluitingen voor de in- en uitvoer van waswater en heeft een schoon water aansluiting. Het water van de wassers komt de installatie binnen via de circulatie classifier, waar het zand in het waswater bezinkt. Dit bezonken zand wordt naar het zand recovery systeem gepompt, waar vaste delen met behulp van hydrocyclonen tot 25 micron worden gescheiden van het waswater. De ontwateringszeef ontwaterd deze vaste delen tot wel 75% droge stof.

Het ontzande water komt terecht in de slib classifier, waar een kleine toevoeging van polymeer ervoor zorgt dat slibdelen in de slib classifier sedimenteren. Met behulp van het slib ontwateringssysteem wordt het slib gescheiden van het waswater. Vervolgens vloeit het schonere water terug naar de wassers en worden zand en slib afgevoerd met behulp van een transportband.

Agri WWT Taneco