Om op een effectieve en financieel aantrekkelijke wijze slib tot een stapelbaar product te ontwateren en in te dikken, heeft Taneco een nieuwe machine ontwikkeld: de Bandindikker Plus.

De Bandindikker Plus heeft dezelfde basisfunctionaliteiten als de normale Bandindikker van Taneco, echter zorgt de plusmodule voor een extra persing van het slib, om het slib extra te ontwateren.. De persing in de Plus-module wordt gecreëerd door de persband die zich aan het eind van de machine bevindt, en kan het slib tot wel 35% droge stof ontwateren.

Het eigen ontwerp van de Bandindikker Plus komt voort uit de vraag van klanten uit de industriële sector. Het slib dat van onze normale bandindikker komt, is vaak te nat om af te voeren. Waar de keuze voor een decanter of zeefbandpers een fikse stijging van de investering betekent, is er door Taneco gezocht naar een tussenoplossing. De Bandindikker Plus is dé ideale oplossing om het slib in te dikken tot een stapelbaar product, waarbij de extra investering ten opzichte van een normale bandindikker, zeer gering blijft.

Taneco BV is wereldwijd uniek op het gebied van het produceren van duurzame en efficiënte bandindikkers. De Bandindikker Plus wordt geheel ge-engineerd en vervaardigd door Taneco. Het wordt geproduceerd in het corrosie- en chemisch bestendige materiaal Polypropyleen. De Bandindikker Plus is beschikbaar in verschillende capaciteiten, variërend van 20 m3/h tot 80 m3/h.

Onze producten

TANECO BANDINDIKKER PLUS

Taneco BV is wereldwijd uniek op het gebied van het produceren van duurzame en efficiënte bandindikkers.

Bekijk onze projecten