Taneco heeft jarenlange ervaring met het leveren van Bandindikkers. De Taneco Bandindikker is de ideale machine om slib in te dikken. De Bandindikker wordt geproduceerd in het materiaal Polypropyleen, omdat dit corrosie- en chemisch bestendig materiaal is en weinig slijtage ervaart.

De Taneco Bandindikker bestaat uit een invoerzijde, een ontwateringstafel en het spoelsysteem. De invoerbak is dusdanig ontworpen, dat er extra menging tussen chemicaliën en het vuile water plaatsvindt. Tevens zorgt dit ervoor dat het waswater over de gehele breedte van de ontwateringstafel wordt verspreid. Over de ontwateringstafel draait een zeefband, waar het slib wordt opgevangen en het zuivere water wordt gefiltreerd.

Op de ontwateringstafel wordt tevens gebruikt gemaakt van chicanes. Deze chicanes zorgen er voor dat het slib ‘in beweging blijft’ om zo het slib nog beter te ontwateren. Om het slib extra in te dikken, heeft Taneco ook de mogelijkheid om een drempelsysteem voor het eind van de ontwateringstafel te plaatsen. Aan het eind van de ontwateringstafel is een schraper geplaatst, om het ingedikte slib van de zeefband te schrapen. Een bandspoelsysteem zorgt ervoor dat de zeefband gereinigd wordt, voordat er nieuw slib overheen gepompt wordt, om zo de doorlaatbaarheid van de zeefband optimaal te houden.

Taneco BV is wereldwijd uniek op het gebied van het produceren van duurzame en efficiënte bandindikkers. De Bandindikker wordt geheel ontworpen, ge-engineerd en vervaardigd door Taneco. De Bandindikker is beschikbaar in verschillende capaciteiten, variërend van 20 m3/h tot 100 m3/h.

Onze producten

TANECO BANDINDIKKERS

Taneco BV is wereldwijd uniek op het gebied van het produceren van duurzame en efficiënte bandindikkers.

Bekijk onze projecten