Slibverwerking en waterbehandeling is onze business en onze passie. Omdat er oneindig veel verschillende configuraties en waarden zijn in water en slib, is elk project uniek. Taneco BV biedt op maat gemaakte oplossingen, afhankelijk van de specificaties van de klant en de vereisten. Turn-Key projecten binnen de volgende samenstelling zijn mogelijk: Scheiding zand fractie, Scheiding slib fractie, Zandontwatering, Slibontwatering en Bacterie vermindering.

Scheiden van zanddelen

Hydro-cyclonen en separators zijn ideaal voor het scheiden van vaste stoffen uit vloeistoffen. De speciaal ontworpen uitlaatregelaar zorgt voor continu resultaat bij wisselende belasting.

Scheiding slib

Om het gewenste resultaat in slib te bereiken, kan een bandindikker worden toegepast. Met onze bandindikker met plusmodule is het mogelijk om slib tot 35% vaste stoffen in te dikken. In veel gevallen is het niet noodzakelijk om dan nog een zeefbandpers of decanter toe te passen.

Zandontwatering

Door een ontwateringszeef te gebruiken, is het mogelijk om fijn van grof materiaal te scheiden. Een ontwateringszeef is ideaalvoor efficiënte ontwatering van zandachtige materialen. Het is mogelijk om het zand dusdanig  te scheiden tot een verkoopbaar product. Een ander voordeel is dat een groot bassin voor sedimentatie niet nodig is.

Slibontwatering

Vloeibaar slib kan op verschillende manieren verder worden ontwaterd. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van een zeefbandpers of decanter.

Procesbesturing Turn-Key projecten

Taneco BV biedt de mogelijkheid om alle processen in het Turn-Key project te beheersen via een automatisch computersysteem met behulp van Human Machine Interface (HMI). De Human Machine Interface (HMI) biedt de mogelijkheid om het hele proces te observeren en aan te passen. De ingebouwde web interface biedt de mogelijkheid om het proces op afstand  te bewaken en aan te passen.