Aardappelen- en groenteverwerker in Rusland

Voor een project in Rusland is de aanvraag gekomen om 2 Taneco zuiveringslijnen te leveren; één lijn voor het waswater van wortelen en aardappelen en één lijn voor het zuiveren van rode bieten. Er zijn twee vergelijkbare zuiveringslijnen geplaatst, waarbij de capaciteit voor wortelen en aardappelen op 50m3 waswater per uur lag, en voor de bieten op 20m3 per uur. In beide lijnen wordt gebruik gemaakt van zandcylonen, waarna een schudzeef ervoor zorgt dat droge stof tot zeker 80% wordt afgevoerd. De rotostrainers halen het organische materiaal uit het vuile water, waarna het waswater naar de bandindikkers gepompt wordt.

De keuze voor de klant is gevallen op de Bandindikker Plus, om zo het slib extra te laten indikken. Achter de Bandindikkers zijn trechters geplaatst, die ervoor zorgen dat het stapelbare ingedikte slib in kratten kan worden opgevangen. Voor de 50m3/h installatie is een Bandindikker U117 Plus in de lijn geplaatst, terwijl voor 20 m3/h installatie een Bandindikker U112 Plus is geplaatst. Aan het eind van beide installaties zijn ozon systemen geplaatst, om de bacteriegroei te minimaliseren, waarna het waswater weer teruggepompt wordt naar de wassers.

In het hele systeem is ook het leidingwerk van en naar de wassers gemonteerd door monteurs van Taneco. Het systeem wordt aangestuurd door middel van Human Machine Interface. Terwijl de installatie reeds operationeel is, heeft Taneco de mogelijkheid om ondersteuning te bieden door middel van de ingebouwde web interface.